Hoe een voertuig inpakken

car wrap denhaag

 

 

 

 

Er zijn veel verschillende manieren om een voertuig te wrappen (auto wrapping). Hier zijn enkele van de meest voorkomende methoden en de procedures die over het algemeen worden gebruikt.

Watergedragen – Dit is het meest gebruikte type wrap. Het materiaal bestaat uit materialen zoals vinyl, en is thermoplastisch (wat betekent dat het een kunststof is die bestand is tegen temperatuursveranderingen). Dit type wrap bestaat al enige tijd. Watergedragen vinyls worden gemaakt met behulp van een perssysteem en vereisen geen vervelend snijden of verven. Het type watergedragen folie dat wordt gebruikt, hangt voornamelijk af van de grafische elementen en het ontwerp. Als er inkepingen of schaafwonden zijn die de wrap zouden verslechteren, dan zou het goedkoper zijn om te worden vervangen. Dit type van wrap is het beste voor voertuigen die niet constant worden blootgesteld aan ijzel, regen, en strooizout.

Sunretta – Dit is een variant van watergedragen. Hier, is het vinylmateriaal een thermoplast, en niet de watergedragen plastiek. Net als bij de watergedragen techniek, kan dit worden toegepast op voertuigen die niet worden blootgesteld aan zout of ijzel. Dit type van wrap komt ook in verschillende kleuren, hoewel sunretta hoofdzakelijk wordt gebruikt door mensen in de ontwerpfase. Als uw voertuig geschilderd is, zult u de waterstrips op het voertuig willen inspecteren en deze matchen met de kleur van het vinyl.

W Quinlay – Dit is een overblijfsel van watermarathons. In principe is het een verwijderbare verf. Het is ook de minst dure soort verf. In principe bedekt het de auto, zodat het lijkt alsof er een nieuwe laklaag is aangebracht. Het wordt gebruikt voor showauto’s, vooral omdat het gemakkelijk te verwijderen is en niet zo lang duurt om aan te brengen. Gebruik deze verf niet als de eigenaar hem niet op zijn voertuig wil. Het kan worden aangebracht op een glazen oppervlak en vervolgens verwijderd, waardoor het origineel lijkt als het verwijderen van de sticker geen optie is. Deze verf wordt ook gebruikt voor racestrepen en elektrische tinten.

Flquerica – Dit is de duurste winkelverf. Het wordt gekocht als vaste stof, maar in een vloeibare vorm. Dit maakt het gemakkelijker aan te brengen, te repareren en vooral te gebruiken. De verf begint als een vloeistof en gaat over in de halfvloeibare fase wanneer hij op een warmer oppervlak terechtkomt. De vloeibare aard van de flquerica-verf maakt hem enigszins flexibel, en dat is de reden waarom hij wordt gebruikt om glas te omwikkelen.

Lakbeschermingsfolie – Ook dit is vergelijkbaar met lakbeschermingslaag. Hoewel het films, de bescherming is niet zo sterk als verf beschermende coatings. De deklagen van de verfbescherming zijn altijd helderder de verschijning van geschilderde voertuigen, terwijl de films van de verfbescherming worden gebruikt om de natuurlijke verfbaan van uw voertuig te handhaven. De films kunnen op rubber, urethane, acryl, en klei worden toegepast. Zij werken niet op dezelfde manier goed met aluminium en plastiek. Verscheidene fabrikanten maken verschillende kwaliteiten van de beschermfolie. U kunt het als een kit kopen of u kunt het zelf aanbrengen.

gesneden vinyl wraps – Dit is het echte werk. Ze zijn 267/8 UV-bestendig. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met wat je bestelt. Onderdelen moeten worden behandeld met een beschermende primer voordat je ze in elkaar zet. Deze producten zijn niet goedkoop. De echte bling bling decals hebben ook een UVbehandeling als deel van het proces.

Magic Paints – Deze zijn zeer glanzend en zeer aantrekkelijk. Ze zijn gevoelig voor krassen en het kromtrekken van autoruiten. U zult de randen moeten uitwrijven om verglazing te voorkomen. Deze verven zijn niet van polyester, dus ze zullen uw gespleten glas niet beschermen. Ze zien er geweldig uit en zijn zowat de duurste van de partij, maar ze zijn het moeilijkst aan te brengen. U zult een expert nodig hebben om ze aan te brengen.

Bead vinyls – Deze vinyls zijn de kern van de meeste graphics. Zij zijn bestand tegen iedereen van de elementen met inbegrip van uv-stralen. Om hen te beschermen zijn zij gewoonlijk toepassings druk gevoelige primers, acrylverf of emailverf. Coating is zeer belangrijk om de sticker kleefstof flexibel te houden.

lees meer:

Auto reinigen Den Haag

Lak beschermen

Leave a Reply

Your email address will not be published.