Hoe word je een professionele verkoper?

 

Autodealer Voorschoten

 

 

 

 

geld verschuldigd op een voertuig, en is het verschuldigde saldo volledig betaald. Zij verdienen geld door de auto te verkopen, of door een voertuig onder ons certificaat te verkopen en de eigendomsoverdracht af te handelen. Zij houden ook een selectie van tweedehandsvoertuigen voor wederverkoop op hun partij of in voorraad.

Het inruilvoertuig is de steunpilaar van de financieringstak van een autodealer, zowel om te voldoen aan hoofdstuk 7-investeringsvereisten als om klanten met grote volumes van dienst te zijn. Zij zullen meestal ook een vervangend voertuig of vrachtwagen kopen (re-lease) van de werkmaatschappij als het een groeiende onderneming is met een lopend wagenpark.

Zij hebben ook een zogenaamde “hold-back” overeenkomst. Dit is een bedrag (gewoonlijk 2-3% van de totale waarde van een voertuig) dat de verkoopmaatschappij aan de financiële instelling betaalt in plaats van de totale overeengekomen waarde van het voertuig. Het wordt dan gebruikt als aanbetaling op de nieuwe aankoopprijs van het voertuig om, bij wijze van spreken, het bedrag dat voor het voertuig wordt betaald te verminderen.

Hoofdstuk 7 is de uiteenzetting van de financiële regeling voor de verdeling van het toewijzingsprogramma, alsmede de verzekering, de ruitenwisserbladen, enzovoort. Dit is een zorgvuldig geformuleerde clausule die uitlegt hoe de toegewezen verkoper zal worden beloond als hij de meeste auto’s verkoopt. De verkoper moet voldoen aan de doelstellingen die in het programma zijn vastgesteld en de voertuigen als herverkrijgbaar adverteren.

Het is normaal dat een verkoper zijn jaarlijkse verkoopsquotum niet haalt; als hij niet in staat is minstens 20% van het jaarlijkse verkoopsquotum te halen, moet hij met zijn Sales Manager spreken en de mogelijke gevolgen van het niet halen van de doelstellingen bespreken. Het slechtst denkbare scenario is dat alle toegewezen verkopers hun doelstellingen niet halen; dit is uiterst corrosief voor de verkoopafdeling omdat de verkopers meestal in moeilijkheden verkeren en soms gerechtelijke stappen hebben gezet.

Toegewezen verkopers zijn gemotiveerd om te behagen; als u uw doelstellingen niet haalt, zullen toegewezen verkopers gedwongen worden harder te werken om de doelstellingen te halen en ook deze toegewezen verkopers zijn gemotiveerd om te behagen – en verliezen treffen verkopers persoonlijk zodat ook zij harder zullen werken. Het risico is nooit dat zij niet zullen verkopen; het risico is dat toegewezen verkopers zullen liegen of nalaten de waarheid te vertellen over hun verkoopprestaties.

Aangezien toegewezen verkopers maandenlang worden opgeleid in de verkoop van voertuigen en submodellen, en zij zelf weten hoe zij voertuigen moeten verkopen en hoe zij de klant moeten verkopen, vinden toegewezen verkopers het bijzonder moeilijk om de waarde en de kwaliteit van de inruil van een klant te beoordelen. Daarom is het afwisselend moeilijk om de kwaliteit van het voertuig en hoe goed het voertuig rijdt te beoordelen.

Wanneer kopers van voertuigen geconsigneerde verkopers, autoverkopers , of andere persoonlijke verkopers hebben, is het extra-gering om verkopers onder druk te zetten om goed lopende voertuigen, sub-modellen te verkopen, of om verkoopdoelstellingen te halen. Met andere woorden, het is alsof het dealerschap een autopark runt gewoon omdat het de handigste, handigste en meest winstgevende manier is om zaken te doen. Er zijn vele manieren waarop dealers zaken doen, maar dit is veruit de handigste. Door regelmatig verkopers aan te nemen en te ontslaan, en door de overgeplaatste personen extern te laten rouleren, kan de dealer de verkoopresultaten controleren en, bij uitbreiding, het geld dat de dealer verdient. (Tussen haakjes, als u een tussenpersoon bent of een extern logistiek bedrijf of een ander soort logistiek bedrijf en u hebt verkopers in dienst, koop dan niet rechtstreeks voertuigen van dealers omdat u uw deuren nooit nat zult krijgen; in feite creëert u een zeer gevaarlijke situatie en naar alle waarschijnlijkheid zullen uw rekeningen overstrapt worden gecontroleerd).

Aanwerving en voortdurende professionele ontwikkeling

In dit citaat hebben we het gehad over “permanente educatie” als een integraal onderdeel van uw baan als professioneel verkoper. Scholing is een lang en duur proces, en is de investering meer dan waard. Echter, in uw 20 weken van elke maand gedurende het jaar, moet u zeer gericht zijn op het worden van een veel betere professional. De grootste reden waarom verkopers falen is dat ze overgekwalificeerd zijn – te veel vaardigheden, en te veel management. Te veel high-powered sales consultants komen onvoorbereid binnen om met het verkoopproces te beginnen, en te veel sales managers zijn bang om controle te nemen over de prestaties van hun sales medewerkers omdat ze ervan uitgaan dat het verkoopproces automatisch hun verantwoordelijkheid is. Uiteindelijk is het het eindproduct dat het belangrijkst is, niet het proces. De verkoper die het meest effectief is door zijn of haar vermogen om zich te concentreren op de verkoop zou de verkoper zijn die het best voorbereid is op de telefoongesprekken en vergaderingen: degenen die het best in staat zijn om een wervelend gesprek te voeren, in staat zijn om korte momenten te nemen om behoeften te identificeren enTypische vragen hebben de neiging om gecentreerd te zijn op verzoeken

De grappigste zin is altijd, “Ik kan geen acronyogize spreken.” Je moet in staat zijn om met deze mensen te praten.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.