Uitlaatsystemen voor dieselmotoren

Turbo, Tdi, Motor, Diesel, Dieselmotor

De markt voor dieselmotoren heeft zich de afgelopen anderhalf jaar aanzienlijk ontwikkeld. Deze vraag heeft de auto-industrie ertoe aangezet om schonere, zuinigere en milieuvriendelijkere motoren te ontwikkelen en te produceren.

Vergeleken met een conventionele dieselmotor die wordt gebruikt in overeenstemming met de OEM (Original Equipment Manufacturer)-eis, zal een dieselmotor minder uitstoot, meer vermogen en minder geluid produceren. Een probleem dat inherent is aan alle dieselmotoren is onverbrande brandstof. Om de efficiëntie van de motor te verbeteren, ontwikkelden de fabrikanten Clean Diesel Technology (Reach speciaal ontworpen motoren).

armado Synth MSP 5W40 Kenmerken:

De motor is afgeleid van de legendarische dieselmotor van Mercedes Benz, die bekend staat om zijn topprestaties en brandstofzuinigheid. reach maakt gebruik van het unieke flanelinjectiesysteem en de hogedrukvolgorde. Het systeem stuurt een schone verbranding naar de turbocompressor om de turborespons te versterken.

Het maakt gebruik van een gemeenschappelijke hogedruktoevoerslang tussen de injector en de turbocompressor, terwijl een individuele bus de injectoren voedt. Het flanellen mengsel tussen de injectoren en de turbocompressor werkt ongeveer 45 procent sneller dan het OEM-systeem.

Het gaat door een volledige serieverbranding, om het turbogat te verminderen. De Identical Bogeys-turbocompressor werkt met een fulltime DowTFate (Twin Eaton-turbochargers).

Voor dieselmotoren met verminderde boog en hoek van de spuler, gaat de fabrieksgemonteerde turbine met variabele versnellingen met een dekkingstijd van 85 procent verder met de fulltime dekkende Torque Reactive Technology.

Deze technologie maakt gebruik van anenses Technology-verlichtingssysteem in plaats van een koellichaam om licht te verzamelen en naar de turbolader te richten. licht geeft meer vermogen met turbocompressor met eerdere turbocompressorreactie. Het gebruik van licht vermijdt ook turbolag, omdat het de uitlaatgassen en het turbocompressorsysteem versnelt.

turboladersystemen zouden ongeveer 35 procent meer moeten werken dan hun standaard tegenhangers om turbovertraging te minimaliseren. turbocompressoren die handmatig worden bediend, moeten zo gedimensioneerd zijn dat hun maximale snelheid bij volledige boost gelijk is aan de snelheid van de turbocompressor. Om de turbovertraging bij turbomotoren te minimaliseren, moet de uitlaatgasrecirculatie (EGR) worden verhoogd.

Het doel van EGR-behandeling is niet om emissies te elimineren, maar om het uitlaatgas te modificeren om bij een hogere temperatuur te verbranden. Dit zal een hogere zuurstoflading in de uitlaat creëren die zal maskeren met de hogere schadelijke uitlaatgassen.

Als de turbocompressor een turbocompressor heeft die te heet wordt, zal de sequentiële kleptiming (SVT) niet correct werken, omdat de turbocompressor het compressorwiel bij elke inlaatslag zou overlappen. Sequentiële kleptiming voorkomt overlap door de timing van de twee klepgebeurtenissen om te schakelen.

verergering van de tegendruk en detonatie, veroorzaakt door de overlap van de turbocompressor met het compressorwiel, kan worden voorkomen door, wat turbocompressorsystemen noemen, een vroege spoel uit te voeren.

At high rates of speed, turbochargers expand very rapidly, and by performing early spooling, a considerable amount of exhaust gas is already converted into heat energy, before the turbocharger starts reaching its operating temperature.

It is well known that high rates of speed create extreme heat that can damage an engine. performing early spooling will prevent the turbocharger from heating up early and transferring that heat to the engine at a high rate of speed.

Thezoep Turbo Timer

The Turbo Timer acts as an early warning on the engine whether or not the turbo is ready for use. It allows the turbocharger to be started sooner than the ECU would like, limiting the maximum boost pressure to 15psi.

The Turbo timer prevents damage to the engine and turbocharger unit, and provides a more reliable boost output with increased reliability.

Thecharger compressor wheel

Thecharger compressor wheel on turbocharged vehicles is usually located behind the turbocharger unit. In compounding words, it is the connection between the turbocharger and the engine.

Most aftermarket compressors are created to be similar to this:

| wheel| =A single, belt-driven, zero-high-pressure cylinder that is able to source and sink air through the nozzle nozzle.

| endswith=Air Sense Unit, where the turbo pressure is amplified with the help of a condenser.

| size=6.5 inches in diameter with crown height 4.5 inches

| pump limit=1.5 inches of boost height

| Double Check Before Buying

Bij het bekijken van verschillende aftermarket-turbosystemen slagen de meeste mensen er niet in om een ​​eenvoudige soundcheck op het systeem uit te voeren. Het is belangrijk om te zoeken naar vastzittende of plakkerige pluggen of lekken en om te luisteren naar kloppende of ratelende geluiden. Het verdient de voorkeur om ook te controleren op olielekkage, maar als het oliepeil laag is, moet u het toch laten nakijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.