Wat is een VW?

Scooter spuiten

Een paar jaar geleden (heb je ooit eerder scooter spuiten gezien?)

ter vervanging van de normale stalen rode en gouden scooter accukabels. De kabels die we erin stopten konden niet groter gemaakt worden, vanwege hun lengte. Daarom ging de handbediende scooteraccu eruit, en kwam de elektrische. Hoewel dit een paar jaar geleden misschien prima was, is het nu niet praktisch. Om de scooteraccu gedurende lange uren van stroom te voorzien, moet de “slinger”-kabel worden vervangen. Daardoor gaat de accu van de scooter minder lang mee. Rekening houdend met de lengte van een scooteraccu en de “atic” van de motor in verhouding tot de lengte van de accu: De gemiddelde lengte van een krukas is 25 cm. Als de typische toepassing van een krukas 20A is, dan moet de ruimte van de accupool ook 45 cm worden vergroot. Voor een gemiddelde accu van 100 Ah geeft dit een vrije ruimte van bijna 100 cm. Verschillende motoren of accu’s hebben verschillende vermogensbehoeften. Accu’s met een zeer hoog vermogen kunnen zonder problemen worden gebruikt, terwijl accu’s met een zeer hoge lading problemen kunnen opleveren.

Wat betekent het wanneer een eigenaar van een elektrisch voertuig (EV) vraagt om een “car und Schwag” [Duits voor auto en Schwag, of Volkswagen gepersonaliseerde auto]. Een versie met een grotere actieradius van de populaire Smart, de Limousine, of misschien wel van de pires to be. Hoe is het mogelijk? Met een tank benzine om zo’n 100 mijl te gaan. Nee, niet nog eens 100 km, honderd mijl. Een actieradius van 400 km plus gaat verder, in alle comfort. De conventionele auto daarentegen is bedoeld voor veelvuldig gebruik. De benzine versie is niet zo goed ontworpen. Toch mag men er niet van uitgaan dat de benzineversie beter is.

De exploitatie- en onderhoudskosten van auto’s mogen niet worden verward met de onderhoudskosten van elektrische voertuigen. Het eerste is een voordeel bij de bedrijfsvoertuigen, maar mag niet worden verondersteld, aangezien het duur kan zijn. Alleen al de testkosten zouden de eigenaar veel te veel kosten. Het ontwerp en de productiekosten zijn extreem duur. Daarom moeten eigenaars geen beillac kopers.

Bovendien zullen twee auto’s van dezelfde categorie zeer verschillende kosten vertonen, afhankelijk van het merk en het model. De hoge prijs is voelbaar met het oog op de veiligheid.

Eigenaars moeten voorzichtig zijn met de behandeling, als de behandeling goed bevestigd is. Bijvoorbeeld, de behandeling van de batterij geeft de levensduur van de batterij aan. Goedkope batterijen zijn schadelijk voor het milieu. Aangezien de behandelingskosten relatief laag zijn, is de eigenaar ervan verzekerd dat de batterij snel zal worden vervangen door de service die de fabrikant biedt.

Conventionele auto’s zullen veel aandacht nodig hebben. Het belangrijkste doel van aandacht is veiligheid. Conventionele auto’s hebben veel meer veiligheidssystemen nodig. Het veiligheidssysteem in conventionele auto’s is gericht op de levensduur van de auto en houdt geen rekening met de behandeling die de auto ondergaat. Dit betekent dat de behandeling die de auto krijgt niet zo goed is als ze zou moeten zijn.

De kosten van de conventionele behandeling omvatten: algemene herstelling en veiligheidscontroles; fijnafstelling van de hele auto; kalibrering; onderhoud en nieuwe onderdelen; bescherming tegen oververhitting; onderhoud van wielen en banden; vloeistofbeheersysteem (onderhoud); fysieke tests; tuning.

Dit is een overzicht van de vervanging van onderdelen. De volgende keer hoeft u niet te betalen voor een onderdeel. De dealer zal in staat zijn om een onderdeel aan te bieden. Het doel van de bovengenoemde VW onderdelen is om uw auto’s en Volkswagen uitgerust te houden met originele, kwaliteit, en veilige onderdelen. Zonder deze onderdelen bestaat het gevaar dat uw auto nergens meer toe in staat is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.